Düşmandan kaçarken trafik cezası yedi

Ukrayna ordusunun kısmi işgaline uğrayan Kursk bölgesinde, sınır bölgelerinden insanları tahliye eden gönüllüler, hız limitlerini aşmak zorunda kaldıkları için hız cezalarıyla karşılaşmaktan şikayetçi oldu. M. Komsomolets’in haberine göre, gönüllüler, düşman dronlarından kaçmak amacıyla yüksek hızda gitmek zorunda kaldıklarını, aksi takdirde hayatlarının tehlikeye gireceğini belirtiyorlar.

Gönüllü Andrey Tsarevski, bu durumu gazeteye anlatarak, “Geçen yıl Belgorod’da, Şebekino, Novaya Tavoljanka ve Sereda’dan insanları tahliye ederken aynı problemle karşılaştık. Ancak Belgorod Bölgesi’nde terörle mücadele operasyonu rejimi ilan edildi ve kameralar kapatıldı. Şu anda Kursk Bölgesi’nde ne olduğunu anlamak zor” dedi.

Tsarevski, düşman dronlarından kaçmak için en az saatte 120-130 km hızla gitmeleri gerektiğini, aksi takdirde hayatlarının tehlikeye gireceğini belirterek “Eğer hızlanmazsanız, hem kendinizi hem de arabanızdaki insanları kurtaramazsınız. Ancak hız limitlerine uymaya çalışırsanız, herkesin hayatı tehlikeye girer” dedi.

Türk Rus’un aktardığına göre gönüllüler, bu zorlu koşullarda sivilleri tahliye ederken, hala hız cezalarıyla karşılaşıyorlar. Tsarevski, bazı arkadaşlarının 12 bin rubleye kadar cezalar aldığını belirtti.

Bir trafik hukukçusu, kameraların gönüllüler ile ihlalcileri ayırt edemeyeceğini belirtti ve “Kameralar hız ihlalini tespit eder. Ancak bu ihlalin bir gönüllü tarafından mı yapıldığını, yoksa kötü niyetli biri tarafından mı olduğunu anlamak zor” dedi. Hukukçu, gönüllüler için özel bir plaka veya kayıt sisteminin oluşturulmasının faydalı olabileceğini, ancak şu anki durumun kaotik olduğunu ekledi.

Öte yandan Rusya Devlet Duması milletvekili Sultan Hamzayev, ülkenin sınır bölgelerinde yaşayan sürücülere kesilen hız aşımı cezalarının iptal edilmesi için bir girişimde bulundu.

Hamzayev, yaptığı açıklamada, “İnsanlar bu bölgelerden kaçıyor ve sonra hız limitini aştıkları için ceza alıyorlar. Bazı yol kameralarının kapatılması gerekiyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir